12 November 2012

MyResepi: Ayam Panggang Black Pepper

Rasa nak makan ayam untuk dinner. Dari semalam dok pikir-pikir jenis masakan apa yang sesuai, last-last yang ni jugak keluar.... Mudah lagi tak perlu nak buat banyak benda since sos dah buat beberapa hari lepas, cuma panaskan aje la :-)



BAHAN-BAHAN
Bahagian ayam (ikut suka nak bahagian apa, tiada paksaan, korang nak makan kan? hehe)
Sedikit garam/chicken marinator
Sedikit minyak (aku prefer minyak zaitun)


CARA MEMBUATNYA
1. Basuh ayam bersih-bersih, buangkan lemak-lemak yang ada.
2. Rendamkan ke dalam air garam atau chicken marinator selamat 15-20 minit untuk memberi sedikit rasa pada daging ayam.
3. Toskan.
4. Sapukan sedikit minyak pada daging ayam dan mulakan panggang sehingga masak.
5. Letakkan di dalam pinggan.
6. Curahkan sos black pepper ke atas daging ayam.
7. Hidangkan. Boleh juga dihidangkan bersama coleslaw (klik link ini untuk cara membuatnya)


Selamat mencuba!




Share/Bookmark


Nak duit lebih? Jom jana pendapatan. KLIK SINI

Next previous home
Related Posts with Thumbnails