14 May 2010

Nak update blog pun sakit

Hari ni aku menghadiri team building department aku kat Agro Resort Semuji, Gambang. Remote area, nak dapatkan signal 3G hampeh, yang ada EDGE dan GPRS jer. Hampeh gila!!!

Team building bosan gila, hari ni tak menarik langsung. Bosan yang amat sangat tapi tadi masa ceramah, best jugaklah. Pandai penceramah buat lawak jadi tak mengantuk.

Aku nak share sikit laa salah satu isi dalam ceramah tu mengenai kisah saman di Kelantan. Kat Kelantan sekarang ni terdapat satu saman sekiranya tidak menutup aurat.

So, alkisahnya seorang perempuan disaman kerana tidak menutup aurat oleh penguatkuasa. Disamping itu penguatkuasa juga membawa seorang ustaz untuk memberi tazkirah kepada perempuan tersebut.

Ustaz tu kata, "adik, saman boleh bayar tapi hukum mendedahkan aurat boleh membawa ke neraka. So, perempuan tu marahlah. dia kata "kenapa Allah ciptakan neraka? Kenapa tak ciptakan syurga saja" sambil marah-marah.

Ustaz tu tenang je menjawab, "kalau Allah ciptakan syurga saje, dah lama saya rogol adik. Ye la, kalau takde neraka, saya rogol adik pun masuk syurga.... sedap dapat, syurga pun dapat"

Semua participant gelak.... Tapi memang betul la jawapan tu... Aku pun gelak sama.

Oklah, aku nak tido dulu. Esok pagi nak bangun awal.... See you later~
Share/Bookmark


Nak duit lebih? Jom jana pendapatan. KLIK SINI

Next previous home
Related Posts with Thumbnails