05 March 2012

Cara Kongsi Broadband Internet

Entry ni aku copy dari blog akupunyer. Bukan untuk curi info, tapi untuk reference aku sendiri dan sharing kepada pengunjung yang lain. Harap tuan punya entri original tak marah la...Anda pernah mengalami masalah internet? Ada satu broadband tetapi penggunanya pula ramai? Inginkan broadband yang boleh dijadikan Wifi macam Streamix dan P1 Wimax? Maka anda telah datang ke tempat yang betul kerana entri aku kali ini aku akan share cara-cara menukarkan broadband anda menjadi Wifi dan boleh dikongsi dengan laptop, PC malah handphone sanak saudara yang lain.


Langkah-langkahnya :

2. Buka folder yang sudah di muat turun tadi dan install Connectify di PC anda

3. Setelah Install jangan jalankan dahulu Connectify Pro tersebut

4. Buka folder "Patch". Copy file "connectify.pro.v3.25-patch.exe"

5. Paste ke folder Connectify Pro di Program Files anda

6. Jalankan "connectify.pro.v3.25-patch.exe"( Right Click dan pilih "Run as administrator" untuk pengguna Windows Vista & Windows7)

7. Click "patch"

8. Restart Laptop / PC anda.

9. Jalankan Program Connectify Pro tadi.

10. Isikan segala maklumat seperti di dalam gambar di bawah dan Klik "Start Hotspot"
11. Selesai. Anda sudah mempunyai broadband yang berstatus Wifi.


Adalah dinasihatkan bahawa Wifi ini dikongsi tidak melebihi dari 3 orang kerana kelajuan internet broadband anda akan menjadi lembab dan slow. Teknik ini aku gunakan hanya di Windows 7. Untuk pengguna Windows lain, anda juga boleh cuba dan inform disini sekiranya berjaya.

Sekiranya software ini tidak boleh digunakan di Laptop / PC anda terutamanya pengguna Windows 7, sila UPDATE DRIVER SOFTWARE anda.
Share/Bookmark


Nak duit lebih? Jom jana pendapatan. KLIK SINI

Next previous home
Related Posts with Thumbnails